Intermodaal

Van Dijk Intermodal Logistics is de expert op het gebied van intermodaal transport van en naar Italië. 

Intermodaal transport Italië

Bent u van plan goederen te vervoeren van of naar Italië? Van Dijk Intermodal Logistics biedt uitkomst. Wij zijn dé expert op het gebied van intermodaal transport naar Italië. Sinds 2002 hebben wij ervaring op het gebied van intermodaal vervoer. Dankzij de voordelen van intermodaal transport hebben wij ons ontwikkeld tot een intermodaal Italië specialist voor MKB- en goot-bedrijven.

Modal shift wordt steeds belangrijker. Het wordt drukker op de Europese wegen. De toename van de hoeveelheid verkeer zorgt ervoor dat transport over de wegen steeds minder efficiënt verloopt. Dit heeft invloed op de kwaliteit en snelheid van transport. Intermodaal vervoer is een economische en duurzame transportoplossingen. Het wordt sterk gestimuleerd door de overheid en biedt meer voordelen ten opzichte van transport over de weg.

 

Intermodaal transport Italië ook voor MKB-bedrijven

De afgelopen jaren zijn een groot aantal bedrijven al overtuigd van de vele voordelen van intermodaal transport naar Italië. In eerste instantie spreken we hierbij over transport van containers. Van Dijk biedt ondernemers met kleinere zendingen, die meestal extra aandacht nodig hebben, de mogelijkheid om intermodaal van Nederland naar Italië (of andersom) te vervoeren. Met een eigen vestiging en opslag in Italië en Nederland bieden wij mogelijkheden voor:

  • groeperen van zendingen
  • (tijdelijke) opslag
  • crossdocking
  • value added services

 

Eigen vestiging en chauffeurs in Italië

Onze ervaring is dat het verzorgen van de ‘last mile’ voor kleinere zendingen, binnen Italië erg lastig kan zijn. Het transport wordt vaak uitbesteed aan collega-transporteurs en levert daarmee niet altijd het gewenste resultaat. Dit heeft ons doen besluiten een eigen vestiging in Mortara, pal naast het spoor, op te richten. Dit in combinatie met eigen chauffeurs en transportmateriaal zorgt ervoor dat u de beste kwaliteit kunt verwachten van uw zendingen.

Onze intermodale mogelijkheden

De afgelopen jaren heeft Van Dijk haar netwerk van transport per spoor en weg sterk uitgebreid. Er is constant gewerkt aan het netwerk om zo oplossingen te kunnen bieden die het beste passen bij uw behoefte.

 

Rotterdam naar Italië

Vanaf de havens van Rotterdam bieden wij de mogelijkheden om uw producten direct over te zetten naar het spoornetwerk. Via de betuweroute gaan uw goederen dwars door het Groene Hart van Nederland door naar Italië.

 

Venlo naar Italië

Uw goederen pikken wij met onze vrachtauto’s op vanuit iedere gewenste locatie. Na eventuele op- of overslag transporteren wij uw goederen naar Venlo waar ze per trein richting Italië getransporteerd zullen worden. Uw goederen kunnen binnen 24 uur geleverd worden (vraag naar de voorwaarden).

 

Milaan, Rome, Napels en Bari

Italië is van noord naar zuid ca. 900 kilometer. Transport per spoor over deze afstanden biedt vele voordelen ten opzichte van transport over de weg. Naast intermodaal transport tussen Nederland en Italië bieden wij ook de mogelijkheid om uw producten binnen Italië per spoor te vervoeren. Zo maken wij gebruik van een lijn van Milaan naar Rome, Milaan naar Napels en Milaan naar Bari. Vanuit Rome, Napels of Bari worden uw goederen vervolgens per vrachtauto geleverd op iedere gewenste locatie.

Dennis Gulen
Sales & Operations
T: +31(0)478 – 51 70 25
@: sales@vdlo.nl

Heeft u vragen?
Laat uw gegevens achter, wij nemen z.s.m. contact met u op.

 

 

Dagelijks transport van en naar Italië

Lage uitstoot CO2

Ook per spoor door Italië

Toekomstbestendig

Eigen vestigingen

Ook voor MKB-bedrijven

De voordelen van intermodaal transport Italië

Intermodaal transport levert een groot aantal voordelen ten opzichte van vervoer over de weg. Deze voordelen zorgen ervoor dat intermodaal transport inmiddels de voorkeur geniet bij een groot aantal bedrijven.

Flexibel

Dagelijks vertrekt er een trein van Italië naar Nederland en terug. Dat betekent óók in het weekend. Dankzij het dagelijkse vertrek maakt het niet meer uit op welke dag er geladen en gelost moet worden.

Toekomstbestendig

Transport per spoor is de toekomst. Dit zien we ook in nieuwe oplossingen die ontwikkeld zijn en worden. Een van de grootste ontwikkelingen is de realisatie van de Gotthard basistunnel. Deze tunnel van maar liefst 57 kilometer lang heeft het transport per spoor een flinke impuls gegeven. De komende jaren verwachten wij een groot aantal ontwikkelingen die ervoor zorgen dat transport per spoor nóg economischer, sneller en duurzamer zullen gaan.

Wegennet

Het wegennet loopt vol. We zien dat we steeds vaker met elkaar in de file staan. Vrachtauto’s leveren een bijdrage aan het fileleed waar we in Europa met elkaar te maken hebben. Transport per spoor zorgt voor een afname van de belasting van het wegennet. Door meer per spoor te vervoeren kan een aanzienlijke belasting van het wegennet gerealiseerd worden.

Stabiele prijs

Doordat er dagelijks gereden wordt zijn wij niet afhankelijk van leverdagen. Dit verminderd de druk op de beperkt capaciteiten van vrachtauto’s op specifieke leverdagen. Een beperkte capaciteit zorgt voor hogere prijzen en dus een fluctuatie in de prijs voor transport. Omdat transport over het spoor plaats vindt, zijn wij niet sterk afhankelijk zijn van de capaciteiten op leverdagen. Dit zorgt voor een stabiele ritprijs.

Duurzaam

Transport over de weg wordt steeds meer gedestimuleerd. Overheden heffen vaker belasting over de uitstoot van CO2 en gebieden worden steeds moeilijker te bereiken. Transport per spoor levert een flink lagere uitstoot aan CO2 dan transport over de weg. Dit draagt bij aan de duurzame doelstellingen die door organisaties gesteld worden en de doelstellingen van overheden om de hoeveelheid CO2-uitstoot te reduceren.

Referenties

Een greep uit de (inter)nationale organisaties waar wij mee samenwerken:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Name Goes Here